Du behöver
- 300 g fläsksida eller fläskkarré
- 1 tsk salt
- 1 msk olivolja
- 4 st champinjoner grovt skurna
- 2 skiva bacon strimlad
- 1 st schalottenlök skalad och skuren i bitar
- 2 st vitlöksklyftor skalade och skurna i bitar
- 0.5 st chilifrukt urkärnad, fint hackad
- 1 l vatten
- 1 st hönsbuljongtärning
- 200 g tofu
- 4 st ägg
- 0.5 st spetskålshuvud
- 4 st champinjoner tunt skivade
- 4 st salladslökar fint skivade
- 0.5 kruka koriander blad och stjälkar
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader.
2
Salta fläsket runt om, pensla med olivolja och slå in fläsket noga i två lager ugnsfolie och lägg paketet i en ugnsform, och baka i ugnen i tre timmar. Vänd paketet ett par gånger under tiden. Låt kallna något och plocka sedan isär fläsket i fina bitar.
3
I en kastrull fräs grovskurna champinjoner, bacon, schalottenlök, vitlök och chili försiktigt i någon minut, häll på vatten och hönsbuljongtärningen. Låt koka i 30 minuter och sila sedan buljongen genom fin sil.
4
Tärna tofun i en centimeter stora kuber.
5
Koka upp vatten i en kastrull, lägg i äggen och koka i 5 minuter, spola äggen kalla och skala försiktigt.
6
Skär spetskålen i grova bitar, koka upp vatten och salt i en kastrull, förväll kålen i en minut, kyl i isvatten. Värm spetskål och fläsk i buljongen.
7
Lägg kålen i botten på fyra djupa tallrikar och toppa med delade ägg, fläsk, tunnskivade champinjoner, tofu och salladslök.
8
Slå den heta buljongen över hela rätten. Avsluta med koriander.