Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Aioli på äggvita
Foto: Arne Adler

Aioli på äggvita

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (6)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

  • 1/2 msk (fling)salt
  • 3 vitlöksklyftor, skalade och grovhackade
  • 2 äggvitor
  • 3–4 dl matolja, rumsvarm

Gör så här

  • Lägg salt, vitlök och äggvitor i en smal bägare. Det är meningen att aiolin ska vara ganska salt och vitlöksstark.
  • Mixa med stavmixer tills ingredienserna bildar ett fast skum. Börja då att tillsätta oljan i en stråle tills såsen tjocknar till en majonnäsliknande sås.
  • Om den blir för stabbig går det att späda med lite kallt vatten eller pressad citronsaft.
  • Den här aiolin bör serveras nymixad, konsistensen blir tunnare efter ett tag.

Passar till

Blåmusslor på Sjötorps vis
 

Kommentarer

 

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
 
 
 

Annons: