Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Aioli (vitlöksmajonnäs)
Foto: Hans B Eriksson

Aioli (vitlöksmajonnäs)

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (12)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

2 dl

Tillagningstid: 20 min.

  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 krm salt, 2 äggulor
  • 2 dl (oliv)olja
  • 1-2 msk pressad citron
  • 1/2 krm kajennpeppar eller några stänk tabasco

Gör så här

  • Skala vitlöken och pressa i en skål. Rör i salt och gulor. Tillsätt oljan lite i taget under elvispning tills blandningen tjocknar. Smaka av med citron och peppar eller tabasco.

Kommentarer

Med enbart olivolja kan dess smak bli väl påtaglig i aioli - med mycket vitlök. Olivoljan kan bytas ut mot till exempel majsolja eller också kan man enligt provensalska recept ta hälften oliv- och hälften neutral olja. I Nice serveras aioli till kokt fisk och självklart i fisksoppa. Men den är också god på bröd, till kokta grönsaker, räkor och till kall, skivad rostbiff.

 

Kommentarer

 

# 01 ägg...

Det är ju visst äggulor i receptet? haah

2011-02-28, 11:44 | Suzy

# 02 Läs receptet igen

Om du läser receptet ordentligt så står det att det ska vara två äggulor, så jag tror nog att den kan bli krämig

2010-10-01, 07:11 | jess

# 03 Ägg...

Hmm, Inga äggulor i receptet... Blir nog inte så krämig... :-)

2010-09-08, 18:55 | Kocken

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
 
 
 

Annons: