Du behöver
- 1 kg potatis (mjölig)
- 1 msk smör
- 1.5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar nymalen
- 1.5 dl mjölk (varm)
- 4 st kycklingbröstfiléer à 125 g
- 4 msk ajvar relish
- 1 st huvud romanescokål
- 0.5 dl flagad mandel
Gör så här
1
Skala och koka potatisen riktigt mjuk. Slå bort vattnet och klicka smör i kastrullen. Salta, peppra och rör om med elvispen på lägsta varv. Tillsätt mjölk lite i sänder till lagom konsistens. Smaka av.
2
Värm ugnen till 200 grader. Ansa filéerna och salta dem runtom. Lägg i oljad ugnsform och bred
3
ajvar på fileerna. Ugnsstek cirka 25 minuter tills köttet känns stumt och genomstekt vid lätt tryck. Strö flagad mandel över mot slutet.
4
Lägg kålhuvudet i rejäl kastrull och mät upp vatten så det täcker. Ta upp romanescokålen och salta vattnet, 2 tsk per liter. Koka upp och lägg i romanescon. Låt den koka al dente, 8–12 minuter. Fiska upp med hålslev. Servera gärna extra ajvar relish till.
Näringsvärde: Kcal 358, Fett 4 g, Kolhydrater 41 g, Fibrer 6 g