Ajvarkyckling med romanesco

Du behöver 1 kg potatis (mjölig) 1 msk smör 1.5 tsk salt 2 krm svartpeppar nymalen 1.5 dl mjölk (varm) 4 st kycklingbröstfiléer à 125...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg potatis (mjölig)
  • 1 msk smör
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymalen
  • 1.5 dl mjölk (varm)
  • 4 st kycklingbröstfiléer à 125 g
  • 4 msk ajvar relish
  • 1 st huvud romanescokål
  • 0.5 dl flagad mandel

Gör så här

1
Skala och koka potatisen riktigt mjuk. Slå bort vattnet och klicka smör i kastrullen. Salta, peppra och rör om med elvispen på lägsta varv. Tillsätt mjölk lite i sänder till lagom konsistens. Smaka av.

2
Värm ugnen till 200 grader. Ansa filéerna och salta dem runtom. Lägg i oljad ugnsform och bred

3
ajvar på fileerna. Ugnsstek cirka 25 minuter tills köttet känns stumt och genomstekt vid lätt tryck. Strö flagad mandel över mot slutet.

4
Lägg kålhuvudet i rejäl kastrull och mät upp vatten så det täcker. Ta upp romanescokålen och salta vattnet, 2 tsk per liter. Koka upp och lägg i romanescon. Låt den koka al dente, 8–12 minuter. Fiska upp med hålslev. Servera gärna extra ajvar relish till.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 358, Fett 4 g, Kolhydrater 41 g, Fibrer 6 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top