Ananasspett med het glaze

Du behöver 1/2 ananas, skuren på tvären 8 blötlagda träspett 1 mild spansk pepparfrukt 1 tsk finhackad färsk koriander 2/3 dl flytande honung 1 tsk...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1/2 ananas, skuren på tvären
  • 8 blötlagda träspett
  • 1 mild spansk pepparfrukt
  • 1 tsk finhackad färsk koriander
  • 2/3 dl flytande honung
  • 1 tsk färskpressad limesaft

Gör så här

1
Skala ananasen med vass kniv. Skiva den i cirka

2
2 centimeter tjocka runda skivor, skär skivorna i avlånga bitar. Trä ananasbitarna på blötlagda träspett.

3
Dela, kärna ur och finhacka pepparfrukten. Blanda pepparfrukt, koriander, honung och limesaft.

4
Pensla ananasspetten med glazen och grilla dem 1–3 minuter på varje sida.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top