Läsar-recept

Anettes jukakor med röd glasyr

Du behöver 1 st ägg 3 dl strösocker 1.5 dl vispgrädde 25 g smält smör 0.75 tsk hjorthornssalt 7 dl vetemjöl + mjöl till utbaket...

Tillagningstid: 40 minuter
50 portioner

Du behöver

  • 1 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 25 g smält smör
  • 0.75 tsk hjorthornssalt
  • 7 dl vetemjöl + mjöl till utbaket

Gör så här

Arbeta ihop ingredienserna till en hanterbar deg. Mjölmängden kan variera. Låt vila kallt i någon eller några timmar. Dela degen i flera bitar. Kavla ut varje del tunt på mjölat underlag. Ta ut valfria figurer. Grädda kakorna i 8-10 minuter. De ska fortfarande vara nästan vita. Låt svalna. Dekorera dem med exempelvis röd karamellfärg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top