Anettes kräftsoppa med morötter

Du behöver 2 st morötter stora 2 msk smör 2 msk vetemjöl 1 l vatten 2 st fiskbuljongtärning 2 dl crème fraîche 400 g kräftost...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st morötter stora
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 l vatten
  • 2 st fiskbuljongtärning
  • 2 dl crème fraîche
  • 400 g kräftost
  • svartpeppar nymald
  • dill rikligt med finklippt
  • 1 st kräftstjärtar burk utan spad

Gör så här

1
Riv morötterna grovt och fräs dem i smör i några minuter. Rör därefter ner mjöl och tillsätt vatten, buljongtärningar, creme fraiche och kräftost.

2
Värm under omrörning tills allt smält samman till en mustig soppa.

3
Smaka av med svartpeppar och dill. Häll i kräftstjärtarna precis före serveringen och låt dem bli varma.

4
Servera soppan som förrätt eller som en lättare måltid med brieost och ett gott bröd till.


Kommentar:
Läsarrecept av Anette von Dahn.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top