Apelsin och chipotle glaserade lår

Du behöver 8 kycklinglår( Salt och peppar) 2 apelsiner Ca 2 tsk chipotlepaste (Santa Maria) ½ dl farinsocker 1 kg gulbetor 10 st färsklökar 200...

Tillagningstid: 20 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 8 kycklinglår( Salt och peppar)
  • 2 apelsiner
  • Ca 2 tsk chipotlepaste (Santa Maria)
  • ½ dl farinsocker
  • 1 kg gulbetor
  • 10 st färsklökar
  • 200 g sockerärtor
  • Saft och skal från 1 citron
  • ½ dl olivolja
  • Salt och peppar
  • Gräslök till garnering
  • 200 g Getost

Gör så här

Pressa apelsinjuicen och blanda med socker och chipotle. Koka detta till en sirap och låt svalna. Se till att tända grillen i tid så att glöden hinner bli bra. Kolen ska vara lite grå med ett rött glödande inre. Lägg gärna kolet på ena sidan av grillen och till denna rätt använd helst en klotgrill eller en annan grill med lock. Salta och peppra låren och grilla först på den delen som har kol. Vänd när de har fått lite fin färg och lägg sedan på sidan utan kol och lägg på locket. Grilla tills de har nått en temperatur på 75-80°. Pensla med glazen, gärna flera ggr. Dela färsklökarna på längden och grilla på hög värme först och sedan på indirekt tills de är mjuka. Salta och peppra. Koka betorna mjuka i saltat vatten och skala. Skär ner i bitar. Blanchera sockerärtorna snabbt i saltat vatten och kyl av i isvatten. Skär ner i mindre bitar och blanda med betorna. Dressa med skal och saft från citron och olivolja, salta och peppra. Smula lite getost över salladen. Toppa med gräslök Smaklig måltid! .

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top