Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Apelsinbräserad kycklinglårfilé med vårrullar och sockerärter
Foto: Jens Solveberg

Apelsinbräserad kycklinglårfilé med vårrullar och sockerärter

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (0)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

4 portioner

  • 2 knippor färsk lök
  • eller 1 nät steklök
  • 1 förpackning (ca 1 kg) benfria kycklinglårfiléer ur frysen
  • 2–3 apelsiner, skal och saft
  • peppar från kvarn
  • 2 tsk salt
  • 2 msk matolja
  • 1 tsk hel koriander
  • 2 tsk sojasås
  • 2 msk ljus maizenaredning
  • korianderblad till garnering
  • Tillbehör:
  • frysta vårrullar
  • frysta sockerärter

Gör så här

  • Ansa färsk lök, ta bort blasten (kan skivas och användas i förrätten i stället för salladslök). Skala steklöken om sådan används.
  • Lägg kycklinglårfiléerna med den urbenade sidan uppåt. Riv över skal från 1 tvättad apelsin. Peppra och salta.
  • Rulla samman filéerna och bind om med steksnöre.
  • Bryn hastigt runt om i två omgångar i olja i stekpanna.
  • Ta upp filéerna och lägg dem i en ugnssäker form.
  • Bryn lökarna och lägg dem tillsammans med köttet i formen. Strö över grovkrossade korianderfrön och rivet skal från den andra apelsinen.
  • Pressa saften ur apelsinerna, 2–3 dl saft. Blanda ner sojasås och häll spadet i formen. Sätt formen på galler på nedre falsen i ugnen i 175 grader cirka 35 minuter tills filéerna är färdiga, ej rosa.
  • Häll spadet i en kastrull och vispa ner redningsmjölet. Koka upp under vispning. Smaka av såsen med salt och peppar. Klipp snören av filéerna och häll såsen tillbaka över filéerna i formen.
  • Garnera med färska korianderblad och servera genast tillsammans med vårrullar och knappt förvällda sockerärter.
 

Kommentarer

 

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
 
 
 

Annons: