Apelsinkotlett med klyftpotatis

Du behöver 9 st potatis 4 st fläskkotletter flytande margarin ca 2 msk 1 tsk salt 1-2 krm svartpeppar apelsin eller apelsinjuice med fruktkött 2.5...


4 portioner

Du behöver

  • 9 st potatis
  • 4 st fläskkotletter
  • flytande margarin ca 2 msk
  • 1 tsk salt 1-2 krm svartpeppar
  • apelsin eller apelsinjuice med fruktkött
  • 2.5 msk dijonsenap fransk osötad
  • vitlöksklyfta pressad
  • 1 st purjolök

Att äta till:

sockerärter

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader. Skala och skär potatisen i klyftor.

2
Koka dem cirka 5 minuter, häll av vattnet och ånga av klyftorna. Bred ut potatisen i en liten långpanna.

3
Sätt den i ugnen och baka klyftorna cirka 30 minuter tills de får lite färg. Rör om då och då.

4
Klipp jack i kotletternas fettkant, så de inte blir skålformade vid stekning.

5
Stek dem långsamt i matfettet så att de blir genomstekta och får fin färg. Strö på salt och mal över peppar.

6
Blanda nypressad apelsin (eller juice) med senap (och vitlök) och häll över kotletterna. Sjud under lock cirka 5 minuter. Snitta, skölj och finstrimla purjon. Lägg strimlet runt kotletterna och låt det mjukna.

7
Klart att äta, med klyftpotatis och sockerärter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top