Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Apelsinkotlett med klyftpotatis
Foto: Hans B Eriksson

Apelsinkotlett med klyftpotatis

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (0)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

4 portioner

  • 8-10 potatisar
  • 4 fläskkotletter
  • ca 2 msk (flytande) margarin
  • 1 tsk salt, 1-2 krm svartpeppar
  • ca 3 dl nypressad apelsin eller apelsinjuice med fruktkött
  • 2-3 msk fransk osötad dijonsenap
  • (1 pressad vitlöksklyfta)
  • 1 purjolök
  • Att äta till:
  • sockerärter

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250 grader. Skala och skär potatisen i klyftor.
  • Koka dem cirka 5 minuter, häll av vattnet och ånga av klyftorna. Bred ut potatisen i en liten långpanna.
  • Sätt den i ugnen och baka klyftorna cirka 30 minuter tills de får lite färg. Rör om då och då.
  • Klipp jack i kotletternas fettkant, så de inte blir skålformade vid stekning.
  • Stek dem långsamt i matfettet så att de blir genomstekta och får fin färg. Strö på salt och mal över peppar.
  • Blanda nypressad apelsin (eller juice) med senap (och vitlök) och häll över kotletterna. Sjud under lock cirka 5 minuter. Snitta, skölj och finstrimla purjon. Lägg strimlet runt kotletterna och låt det mjukna.
  • Klart att äta, med klyftpotatis och sockerärter.
 

Kommentarer

 

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
 
 
 

Annons: