Apelsinmarinerade kycklingben med soja och honung

Du behöver 1.5 kg kycklingben salt och peppar marinad 1 st apelsin stor 2 msk japansk soja 1 msk flytande honung Gör så här 1...


8 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg kycklingben
  • salt och peppar
  • marinad
  • 1 st apelsin stor
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk flytande honung

Gör så här

1
Tvätta apelsinen och riv det yttersta skalet, pressa apelsinen (cirka 1 1/2 deciliter). Blanda skal, saft, soja och honung. Lägg kycklingbenen i dubbla plastpåsar och häll på marinaden. Låt marinera i minst 4 timmar, gärna över natten.

2
Värm ugnen till 175 grader. Ta benen ur marinaden. Skrapa bort skalbitar som annars lätt bränner. Lägg dem i en långpanna, salta och peppra. Stek dem i cirka 35 minuter. Lägg upp på ett fat och garnera med strimlat apelsinskal. Använd ett ciseleringsjärn, en investering du aldrig kommer att ångra.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top