Apelsinsallad med mynta och rödlök

Du behöver 6 st apelsiner söta 1 st rödlök 1.5 dl svarta oliver 20 st myntablad (ca 1 kruka) 1.5 msk rödvinsvinäger 4 msk olivolja...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 6 st apelsiner söta
  • 1 st rödlök
  • 1.5 dl svarta oliver
  • 20 st myntablad (ca 1 kruka)
  • 1.5 msk rödvinsvinäger
  • 4 msk olivolja

Gör så här

1
Skär bort skalen på apelsinerna inklusive det vita, och skär apelsinerna i skivor.

2
Skala och skiva rödlöken i tunna ringar.

3
Varva apelsiner, rödlök, oliver och myntablad.

4
Blanda vinäger och olja och häll över.

5
Servera med havssalt och pepparkvarn på bordet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top