Apelsinsorbet med cointreau

Du behöver 8 st apelsiner (6 dl färskpressad apelsinsaft) 2 msk cointreau eller vodka 2 dl baksirap vit 3 st äggvitor 4 st rosmarinkvistar strösocker...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 st apelsiner (6 dl färskpressad apelsinsaft)
  • 2 msk cointreau eller vodka
  • 2 dl baksirap vit
  • 3 st äggvitor
  • 4 st rosmarinkvistar
  • strösocker

Gör så här

1
Tvätta apelsinerna väl. Dela apelsinerna och pressa ur saften. Spara 4 apelsinhalvor att användas som serveringsformar. Skär av en liten bit nertill på apelsinhalvorna, så att de kan stå stadigt. Lägg dem i frysen.

2
Blanda apelsinsaft, cointreau och sirap i en bunke. Häll blandningen i en fyrkantig form eller burk, 18 cm x 25 cm, gärna av plast. Täck med plastfilm och ställ i frys tills blandningen frusit till en halvfast massa, cirka 2 timmar. Rör om med en gaffel 1–2 gånger under tiden.

3
Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda den halvfrysta apelsinmassan med äggviteskummet med en gaffel.

4
Frys blandningen färdig i formen cirka 3 timmar, rör några gånger under tiden så att sorbeten får jämn konsistens. Fördela sorbeten i de frysta apelsinhalvorna och frys ytterligare 1 timme.

5
Fukta rosmarinkvistarna med lite vatten och doppa dem i strösocker. Garnera sorbeten med de sockrade rosmarinkvistarna inför serveringen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top