Asiatisk biffsallad med mynta

Du behöver Dressingen: 2 msk råsocker 3 msk fisksås asiatisk 4 msk limesaft färskpressad 1.5 st chili urkärnade, finhackade 1 st vitlök klyfta. riven eller...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

Dressingen:

2 msk råsocker
3 msk fisksås asiatisk
4 msk limesaft färskpressad
1.5 st chili urkärnade, finhackade
1 st vitlök klyfta. riven eller finhackad
2 tsk sesamolja
2 st salladslökar finskivade

Köttet:

600 g ryggbiff eller entrecote
smör och olja till stekning
salt, nymalen svartpeppar

Till servering:

1 kruka mynta bladen
3 st salladslökar skivade
2 kruka grönsallad eller 2 huvuden grönsallad

Gör så här

1
Rör ihop ingredienserna till dressingen i en skål, så att sockret löser sig. Salta och peppra köttskivorna. Hetta upp olja och smör i en stekpanna, och lägg i köttet när smöret har tystnat. Stek köttet cirka två minuter på varje sida, lägg det sedan på en tallrik att vila i några minuter.

2
Skiva upp köttet på tvären, och lägg upp på ett fat. Häll över köttsaften från tallriken och skeda över dressingen. Strimla myntabladen och toppa köttet med mynta och salladslök.

3
Servera med grönsallad. Den som känner sig riktigt hungrig kompletterar salladen med nykokt ris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top