Asiatisk kycklingfilé med broccoli

Du behöver 4 prt jasminris 600 g kycklingfilé 1 msk japansk soja 2 msk sesamolja 2 st chilifrukt spanska röda 3 st vitlöksklyftor 1 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt jasminris
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk sesamolja
  • 2 st chilifrukt spanska röda
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st purjolök det vita
  • 0.5 dl jordnötter saltade
  • 2 msk olja neutral
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk råsocker
  • 1 msk limesaft

Till servering

1 st broccolistånd
1 st vitlöksklyfta
1 st röd spansk chili
2 msk olja neutral
salt

Gör så här

1
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

2
Skär kycklingen i tunna skivor. Häll soja och sesamolja i en skål. Strimla chilin mycket tunt och finhacka vitlöken. Blanda med sojan och sesamoljan och lägg i kycklingköttet. Blanda noga och ställ att snabbmarinera i 10 minuter. Strimla purjo-löken fint. Grovhacka jordnötterna.

3
Hetta upp oljan i en vid panna och fräs kycklingen på hög värme i omgångar med marinaden så att köttet får steka och inte koka i pannan. Rör så att det inte bränner. När allt är genomstekt tillsätt jordnötter, soja, råsocker och limesaft. Koka samman i någon minut.

4
Skär broccoli i mindre buketter. Finhacka vitlök och chili. Fräs broccolin med vitlök och chilin i oljan tills den blir mjuk men fortfarande har en rå kärna. Toppa med purjolök och smaka eventuellt av med salt. Servera med jasminris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top