Du behöver
- 1 st vitkål klyfta
- 1 st morot
- 0.5 st rödlök
- 1 st lime
- 1 tsk råsocker
- 0.5 msk sesamolja
- 1 msk sweet chilisås
- 1 tsk ingefära finriven färsk
- 0.5 st kyckling färdiggrillad
- 0.5 st koriander kruka färsk
- 1 st baguette
- 4 msk majonnäs
- 1 dl nötter eller cashewnötter
Gör så här
1
Strimla vitkålen tunt. Skala morot och lök. Riv moroten grovt och skär löken i tunna skivor. Lägg ner grönsakerna i en bunke och pressa ner saften från lime. Tillsätt socker, sesamolja, chilisås och finriven ingefära. Blanda så att dressingen går in ordentligt i salladen.
2
Plocka isär kycklingköttet i mindre bitar. Om du använd-er rester och kycklingen är kall kan köttet värmas efter att det plockats ner i mindre bitar. Hetta då upp en stekpanna med 1 msk olivolja och fräs kycklingköttet i några minuter.
3
Plocka korianderbladen och dela baguetten i fyra delar. Gör en öppning längs med, men skär inte ända ner, brödet ska fortfarande hänga ihop. Bred majonnäs i botten av brödet och fyll med sallad, kyckling och toppa med grovhackade nötter och koriander.