Asiatisk macka med kyckling

Du behöver 1 st vitkål klyfta 1 st morot 0.5 st rödlök 1 st lime 1 tsk råsocker 0.5 msk sesamolja 1 msk sweet chilisås...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st vitkål klyfta
  • 1 st morot
  • 0.5 st rödlök
  • 1 st lime
  • 1 tsk råsocker
  • 0.5 msk sesamolja
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 tsk ingefära finriven färsk
  • 0.5 st kyckling färdiggrillad
  • 0.5 st koriander kruka färsk
  • 1 st baguette
  • 4 msk majonnäs
  • 1 dl nötter eller cashewnötter

Gör så här

1
Strimla vitkålen tunt. Skala morot och lök. Riv moroten grovt och skär löken i tunna skivor. Lägg ner grönsakerna i en bunke och pressa ner saften från lime. Tillsätt socker, sesamolja, chilisås och finriven ingefära. Blanda så att dressingen går in ordentligt i salladen.

2
Plocka isär kycklingköttet i mindre bitar. Om du använd-er rester och kycklingen är kall kan köttet värmas efter att det plockats ner i mindre bitar. Hetta då upp en stekpanna med 1 msk olivolja och fräs kycklingköttet i några minuter.

3
Plocka korianderbladen och dela baguetten i fyra delar. Gör en öppning längs med, men skär inte ända ner, brödet ska fortfarande hänga ihop. Bred majonnäs i botten av brödet och fyll med sallad, kyckling och toppa med grovhackade nötter och koriander.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top