Asiatisk soppa med skinka och ägg

Du behöver 1 l vatten 1 st buljongtärning vegetarisk 4 st salladslökar 1 st vitlöksklyfta 0.5 st röd chili 1 st ingefära liten bit färsk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 l vatten
  • 1 st buljongtärning vegetarisk
  • 4 st salladslökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st röd chili
  • 1 st ingefära liten bit färsk
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk olja neutral
  • 4 st ägg
  • 4 prt äggnudlar
  • 2 st pak choi
  • salt och svartpeppar
  • 100 g skinka strimlad
  • 0.5 msk sesamfrön svarta eller vita

Gör så här

1
Koka upp vattnet och tillsätt buljongtärningen. Strimla salladslöken fint. Skala och finhacka vitlök och inge­fära. Skär chilin fint.

2
Lägg ner vitlök, ingefära och chili i buljongen och smaksätt med soja. Låt soppan koka i cirka 10 minuter. Hetta upp oljan i en panna och stek äggen på en sida tills vitan stelnat, men äggulan är krämig. Tillsätt nudlar och koka ytterligare 2–3 minuter. Rör då och då.

3
Dela pak choi i smala klyftor längs med. Lägg ner tillsammans med strimlad skinka och salladslök. Smaka av med salt och peppar och häll upp soppan i fyra portionsskålar. Lägg ett ägg överst i varje skål och strö sesamfrön över äggen.


Kommentar:
Servera gärna soppan med böngroddar och extra soja som tillbehör i små skålar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top