Du behöver
- 1 l vatten
- 1 st buljongtärning vegetarisk
- 4 st salladslökar
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 st röd chili
- 1 st ingefära liten bit färsk
- 1 msk japansk soja
- 1 msk olja neutral
- 4 st ägg
- 4 prt äggnudlar
- 2 st pak choi
- salt och svartpeppar
- 100 g skinka strimlad
- 0.5 msk sesamfrön svarta eller vita
Gör så här
1
Koka upp vattnet och tillsätt buljongtärningen. Strimla salladslöken fint. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Skär chilin fint.
2
Lägg ner vitlök, ingefära och chili i buljongen och smaksätt med soja. Låt soppan koka i cirka 10 minuter. Hetta upp oljan i en panna och stek äggen på en sida tills vitan stelnat, men äggulan är krämig. Tillsätt nudlar och koka ytterligare 2–3 minuter. Rör då och då.
3
Dela pak choi i smala klyftor längs med. Lägg ner tillsammans med strimlad skinka och salladslök. Smaka av med salt och peppar och häll upp soppan i fyra portionsskålar. Lägg ett ägg överst i varje skål och strö sesamfrön över äggen.
Servera gärna soppan med böngroddar och extra soja som tillbehör i små skålar.