Aubergine med halloumi

Du behöver 4 dl bulgur 1 granatäpple 1 liten bunt bladpersilja 1 aubergine 200 g halloumiost 4 msk olivolja 1 citron, saften och det yttersta...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 dl bulgur
  • 1 granatäpple
  • 1 liten bunt bladpersilja
  • 1 aubergine
  • 200 g halloumiost
  • 4 msk olivolja
  • 1 citron, saften och det yttersta finrivna skalet
  • salt, svartpeppar
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • ev 1 tsk sumac

Gör så här

1
Koka bulgurn enligt anvisningen på paketet.

2
Dela granatäpplet på mitten och pilla loss kärnorna. Finhacka persiljan och skiva auberginen i centimetertjocka skivor. Skär även halloumiosten i generösa skivor.

3
Hetta upp oljan i en panna och stek aubergine-skivorna några i taget på hög värme tills de fått fin färg. Ge även

4
halloumiosten en fin stek-yta. Lägg upp bulgur och fördela ut nystekt aubergine och halloumiost. Ringla över pressad citronsaft och strö över rivet citronskal.

5
Krydda med salt och peppar och toppa med granatäpple-kärnor och persilja. Servera med en klick yoghurt och strö eventuellt sumac ovanpå.


Kommentar:
Sumac är en syrlig krydda från Turkiet som ofta används som smaksättning i det orientaliska köket.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top