Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Auberginegratäng med parmesan
Foto: Björn Tesch

Auberginegratäng med parmesan

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (20)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

4 portioner

Tillagningstid: 60 min.

  • 3 auberginer
  • olja att steka i
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 500 g körsbärstomater
  • salt och peppar
  • ½ tsk socker
  • 1 krm torkad chili
  • 150 g mozzarella
  • ½ kruka basilika
  • 50 g färsk parmesan
  • kokt ris
  • ev tomatsås

Gör så här

  • Skär auberginerna i tunna skivor och stek mjuka i oljan. Låt rinna av på hushållspapper.
  • Skiva vitlöken och bryn i lite olja. Tillsätt halverade tomater och låt koka i 15 minuter. Pressa sönder tomaterna med en slev. Krydda såsen med salt, pappar, socker och torkad chili efter smak.
  • Smörj en eldfast form och varva aubergine, tomatsås och ost. Krydda med salt och hackad basilika.Strö över riven parmesan. Gratinera i cirka 30 minuter i 225 grader.
  • Servera gratängen med ris och gärna extra tomatsås.

Kommentarer

Det här är ett läsarrecept av Lena Esbjörnsson, Piteå.

 

Kommentarer

 

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 |
 
 
 

Annons: