Auberginepaj med getost

Du behöver 1.5 dl grahamsmjöl 1.5 dl vetemjöl 75 g smör 0.75 dl kesella mager Fyllning: 1 st aubergine (400-500 g) 1 st salt knapp...


4 portioner

Du behöver

  • 1.5 dl grahamsmjöl
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 0.75 dl kesella mager

Fyllning:

1 st aubergine (400-500 g)
1 st salt knapp msk
6 st tomater
2 st färska lökar
2 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor
2 msk chilisås stark
2 krm svartpeppar grov
2 msk färsk timjan
200 g getost krämig i tunna skivor

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.

2
Blanda mjölsorterna och lägg i smöret i bitar. Fördela det i mjölet med fingertopparna och rör till sist i kesellan. Knåda snabbt ihop till en deg som får vila en stund. Skölj och skiva auberginen. Strö salt över skivorna och lägg dem åt sidan en halvtimme. Torka av dem.

3
Koka upp en kastrull med vatten och doppa ner tomaterna en minut. Ta upp dem, dra av skalet och hacka dem grovt. Grovhacka löken och fräs den mycket lätt i olja.

4
Ta upp den och fräs sedan aubergineskivorna. Lägg i lök och tomathack. Finhacka vitlöksklyftor och lägg i tillsammans med salt, svartpeppar och timjan. Låt röran puttra 10-15 minuter. Tryck ut pajdegen i ugnssäker form, cirka 25 centimeter i diameter. Nagga och förgrädda i 10 minuter. Fyll röran i pajskalet, lägg på getosten och grädda pajen i 20 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top