Bönröra med basilika på grillat bröd

Du behöver 1 st burk stora vita bönor à 410 g 1/2–1 st vitlöksklyfta 0.5 kruka basilika 0.5 msk citronsaft 2.5 msk olivolja flingsalt svartpeppar...

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st burk stora vita bönor à 410 g
  • 1/2–1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 kruka basilika
  • 0.5 msk citronsaft
  • 2.5 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • bröd gott ljust bröd, grillat eller rostat

Gör så här

1
Häll av spadet från bönorna och skölj dem ordentligt i durkslag

2
i kallt vatten. Låt dem rinna av.

3
Mixa bönor, vitlök, basilika, cit­ronsaft och 2 matskedar av oliv­oljan med mixerstav. Tillsätt mer olja vid behov. Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar, och eventuellt mer citronsaft.

4
Servera bönröran med ett gott bröd, gärna grillat eller rostat.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top