Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Bönsallad med parmaskinka
Foto: Patrik Cederman

Bönsallad med parmaskinka

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (0)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

4 portioner

Tillagningstid: 30 min.

  • 1/2 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1/2 dl creme fraiche
  • 4 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 påse (150 g) blandad sallad
  • 150 g lättkokta haricots verts
  • 1 burk stora vita bönor (200 g), avrunna och sköljda
  • 1 burk kronärtskockshjärtan (240 g), avrunna och sköljda
  • 200 g parmaskinka (eller andra charkuterier)
  • 2 msk rostade solrosfrön

Gör så här

  • Rör ihop vitlök, vinäger, creme fraiche, olivolja, salt och peppar till en dressing.
  • Lägg alla grönsaker i en bunke. Vänd ihop med hälften av dressingen och lägg upp på ett fat eller tallrikar.
  • Lägg på skinka och strö över solrosfrön. Servera resten av dressingen vid sidan om.

Kommentarer

Näringsvärde: Kcal 535, fett 35 g, kolhydrater 21 g, fibrer 10 g

 

Kommentarer

 

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
 
 
 

Annons: