Bönchili med halloumi

Du behöver 1 st gul lök skalad 2 st vitlök skalade olja till stekning 2 tsk oregano torkad 1 tsk spiskummin malen 0.5 tsk paprikapulver...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök skalad
  • 2 st vitlök skalade
  • olja till stekning
  • 2 tsk oregano torkad
  • 1 tsk spiskummin malen
  • 0.5 tsk paprikapulver starkt
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 st krossade tomater (400 g)
  • 1 st burkar svarta bönor (400 g), sköljda och avrunna
  • 1 st burk kikärter, 400 g (400 g), sköljda och avrunna

Till servering:

2 st avokado 150 g halloumi, riven
1 st kruka koriander nachochips

Gör så här

1
Fräs lök och vitlök mjuka på medelvärme i kastrull utan att de tar färg. Tillsätt kryddorna och fräs ytterligare ett par minuter. Häll i tomatkross och låt puttra i cirka 10 minuter.

2
Tillsätt bönor och kikärter och smaka av med salt och peppar,

3
låt puttra 5 minuter.

4
Servera chilin med skivad avokado, riven halloumi, koriander och nachochips.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top