Bönkräm med pitasnibbar

Du behöver 1 st cannellinibönor burk 50 g parmesanost riven 1 st vitlöksklyfta riven 3 msk olivolja 1 msk citronsaft svartpeppar 2 st pitabröd olivolja...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st cannellinibönor burk
  • 50 g parmesanost riven
  • 1 st vitlöksklyfta riven
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft svartpeppar
  • 2 st pitabröd
  • olivolja
  • flingsalt

Gör så här

1
Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Lägg dem i en matberedare tillsammans med parmesanost, vitlök, olivolja och citronsaft och mixa till en kräm. Späd med någon matsked vatten om krämen känns för tjock. Smaka av med salt och peppar.

2
Skär pitabröden i sex snibbar vardera och stek dem i någon minut per sida i lite olivolja. Strö över lite flingsalt och servera till bönkrämen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top