Bönsoppa med savoykål

Du behöver citron Det yttersta gula skalet av 1 2 dl crème fraîche salt 1 msk olivolja 1 st gul lök hackad 2 st vitlöksklyftor...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • citron Det yttersta gula skalet av 1
  • 2 dl crème fraîche
  • salt
  • 1 msk olivolja
  • 1 st gul lök hackad
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 0.5 st röd chili hackad
  • 2 msk olivolja
  • 300 g savoykål alt spetskål eller vitkål
  • 1 l grönsaksbuljong (tärning)
  • timjan några kvistar eller 1 tsk torkad
  • 2 st burkar vita bönor väl sköljda
  • 0.5 st citron saften av
  • salt nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Rör ihop citronskalet med creme fraiche och en nypa salt och olivoljan.

2
Fräs lök, vitlök och chili i en kastrull med olivolja utan att de får färg.

3
Lägg i savoykålen, tillsätt buljong och timjan. Koka kålen mjuk i 10 minuter. Lägg i bönor och koka ytterligare ett par minuter.

4
Smaka av med citron, salt och peppar. Servera med creme fraichen och ett gott bröd.


Kommentar:
Näringsvärde: kcal 423, fett 18 g, kolhydrater 38 g, fibrer 12 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top