Du behöver
- citron Det yttersta gula skalet av 1
- 2 dl crème fraîche
- salt
- 1 msk olivolja
- 1 st gul lök hackad
- 2 st vitlöksklyftor hackade
- 0.5 st röd chili hackad
- 2 msk olivolja
- 300 g savoykål alt spetskål eller vitkål
- 1 l grönsaksbuljong (tärning)
- timjan några kvistar eller 1 tsk torkad
- 2 st burkar vita bönor väl sköljda
- 0.5 st citron saften av
- salt nymalen svartpeppar
Gör så här
1
Rör ihop citronskalet med creme fraiche och en nypa salt och olivoljan.
2
Fräs lök, vitlök och chili i en kastrull med olivolja utan att de får färg.
3
Lägg i savoykålen, tillsätt buljong och timjan. Koka kålen mjuk i 10 minuter. Lägg i bönor och koka ytterligare ett par minuter.
4
Smaka av med citron, salt och peppar. Servera med creme fraichen och ett gott bröd.
Näringsvärde: kcal 423, fett 18 g, kolhydrater 38 g, fibrer 12 g