Baconkyckling med pepparrot

Du behöver 200 g färskost bredbar 4 msk riven pepparrot 4 msk gräslök finhackad färsk 2 msk timjan repad färsk 0.5 tsk salt 0.5 tsk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g färskost bredbar
  • 4 msk riven pepparrot
  • 4 msk gräslök finhackad färsk
  • 2 msk timjan repad färsk
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar nymalen
  • 4 st kycklinglår stora färska
  • 8 skiva kotlettbacon (kotlett)bacon
  • solrosolja en aning
  • 1 kg potatis
  • 6 st plommontomater
  • 0.5 st citron saft och det yttersta rivna skalet

Gör så här

1
Värm ugnen till 225 grader.

2
Blanda osten med pepparrot, örter, salt och peppar. Dra skinnet av kycklingen, salta och peppra runtom. Bre på hälften av örtosten, vira om bacon och peta ändarna inunder. Lägg i lätt oljad ugnsform och stek i nedre delen av ugnen 25–30 minuter.

3
Skala och koka potatisen på vanligt sätt. Pressa den (om du vill), just före servering.

4
Skiva tomaterna, salta och peppra snittytorna. Strö på

5
citrusskal, pressa över citrussaft och droppa på lite olja.

6
Servera resten av färskosten till kycklingen.


Kommentar:
Tips: Vill du förenkla, köp färdigkryddad färskost.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top