Du behöver
- 200 g färskost bredbar
- 4 msk riven pepparrot
- 4 msk gräslök finhackad färsk
- 2 msk timjan repad färsk
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar nymalen
- 4 st kycklinglår stora färska
- 8 skiva kotlettbacon (kotlett)bacon
- solrosolja en aning
- 1 kg potatis
- 6 st plommontomater
- 0.5 st citron saft och det yttersta rivna skalet
Gör så här
1
Värm ugnen till 225 grader.
2
Blanda osten med pepparrot, örter, salt och peppar. Dra skinnet av kycklingen, salta och peppra runtom. Bre på hälften av örtosten, vira om bacon och peta ändarna inunder. Lägg i lätt oljad ugnsform och stek i nedre delen av ugnen 25–30 minuter.
3
Skala och koka potatisen på vanligt sätt. Pressa den (om du vill), just före servering.
4
Skiva tomaterna, salta och peppra snittytorna. Strö på
5
citrusskal, pressa över citrussaft och droppa på lite olja.
6
Servera resten av färskosten till kycklingen.
Tips: Vill du förenkla, köp färdigkryddad färskost.