Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Baconlindad kycklingfilé
Foto: Hans B Eriksson

Baconlindad kycklingfilé

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (52)

 
 

Nyckelord

Ingredienser

4 portioner

  • 4 kycklingfiléer
  • salt
  • pepparmix
  • 8 baconskivor eller parmaskinka
  • tandpetare
  • 1 msk smör eller margarin
  • Örtsås:
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk färsk hackad citronbasilika eller vanlig basilika
  • ca 1 msk färsk hackad dragon eller 1 tsk torkad
  • 3-4 kvistar repad, färsk timjan eller 1 krm torkad
  • 1 dl vatten
  • 1 msk grönsaksfond (från flaska)
  • 1 tsk majsstärkelse, Maizena
  • 1 1/2 dl mellan- eller vispgrädde
  • 1 dl lätt-crème fraiche
  • 1/2-1 msk pressad saft av lime
  • några droppar kinesisk soja
  • ev. salt
  • nymald svartpeppar
  • Ostbakad potatis:
  • 4 stora potatisar av mjölig sort
  • 1 dl lätt-crème fraiche
  • 1-2 krm salt
  • ca 2 dl riven smakrik ost, t.ex. lagrad brännvinsost

Gör så här

  • Kycklingen:
  • Putsa filéerna, salta dem lätt och krydda med pepparmix. Linda ett par skivor bacon eller skinka runt varje filé och fäst med en tandpetare. Bryn köttet runt om i matfettet tills det får vacker färg. Lägg det i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen i 225 grader, cirka 15 minuter tills kycklingen är helt genomstekt.
  • Örtsåsen:
  • Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Stek löken mjuk och guldgul i matfettet i en traktörpanna. Tillsätt örtkryddorna och låt dem fräsa med ytterligare någon minut. Vispa samman vatten, fond och majsstärkelse och häll blandningen under omrörning i pannan. Tillsätt grädde och crème fraiche. Låt såsen sjuda 10-15 minuter. Rör då och då.
  • Häll av den steksky som bildats vid ugnsstekningen av kycklingen och häll den i såsen. Smaka av med limesaft och mer kryddor om det behövs. Späd eventuellt med lite vatten om såsen är alltför tjock.
  • Ostbakade potatisar:
  • Tvätta, torka och slå in potatisarna i aluminiumfolie. Stick runt om med en gaffel, så att de inte spricker i

Passar till

Kanelmarinerade apelsiner
 

Kommentarer

 

# 01 Potatisar

Undrar också över potatisarna? Låter ju så spännande!

2013-10-19, 17:34 | Emma

# 02 Potatis avslutet

Saknar sista biten av potatisen fick improvisera men det gick bra ändå :)

2012-04-06, 16:49 | Tina

# 03 slutar konstigt

Receptet slutar konstigt, vad hände med potatisarna?

2010-12-23, 21:07 | Linda

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
 
 
 

Annons: