Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Baconlindad kycklingfilé
Foto: Hans B Eriksson

Baconlindad kycklingfilé

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (62)

 
 

Nyckelord

Ingredienser

4 portioner

  • 4 kycklingfiléer
  • salt
  • pepparmix
  • 8 baconskivor eller parmaskinka
  • tandpetare
  • 1 msk smör eller margarin
  • Örtsås:
  • 1 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk färsk hackad citronbasilika eller vanlig basilika
  • ca 1 msk färsk hackad dragon eller 1 tsk torkad
  • 3-4 kvistar repad, färsk timjan eller 1 krm torkad
  • 1 dl vatten
  • 1 msk grönsaksfond (från flaska)
  • 1 tsk majsstärkelse, Maizena
  • 1 1/2 dl mellan- eller vispgrädde
  • 1 dl lätt-crème fraiche
  • 1/2-1 msk pressad saft av lime
  • några droppar kinesisk soja
  • ev. salt
  • nymald svartpeppar
  • Ostbakad potatis:
  • 4 stora potatisar av mjölig sort
  • 1 dl lätt-crème fraiche
  • 1-2 krm salt
  • ca 2 dl riven smakrik ost, t.ex. lagrad brännvinsost

Gör så här

  • Kycklingen:
  • Putsa filéerna, salta dem lätt och krydda med pepparmix. Linda ett par skivor bacon eller skinka runt varje filé och fäst med en tandpetare. Bryn köttet runt om i matfettet tills det får vacker färg. Lägg det i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen i 225 grader, cirka 15 minuter tills kycklingen är helt genomstekt.
  • Örtsåsen:
  • Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Stek löken mjuk och guldgul i matfettet i en traktörpanna. Tillsätt örtkryddorna och låt dem fräsa med ytterligare någon minut. Vispa samman vatten, fond och majsstärkelse och häll blandningen under omrörning i pannan. Tillsätt grädde och crème fraiche. Låt såsen sjuda 10-15 minuter. Rör då och då.
  • Häll av den steksky som bildats vid ugnsstekningen av kycklingen och häll den i såsen. Smaka av med limesaft och mer kryddor om det behövs. Späd eventuellt med lite vatten om såsen är alltför tjock.
  • Ostbakade potatisar:
  • Tvätta, torka och slå in potatisarna i aluminiumfolie. Stick runt om med en gaffel, så att de inte spricker i

Passar till

Kanelmarinerade apelsiner
 

Kommentarer

 

# 01 Potatisreceptet, kopierat från www.alltomtv.se

1. Tvätta, torka och slå in potatisarna i aluminiumfolie. Stick med en gaffel genom både folie och skal, så att de inte spricker i ugnen. 2. Placera potatisarna på ett galler i ugnen och baka dem i 225 graders ugnsvärme 45-60 min. (Utan folie kan potatisarna bakas 12-15 minuter på full effekt i mikrovågsugn.) 3. Skär bort det yttersta mögelskiktet på osten. Mosa osten med en gaffel tillsammans med crème fraîche, tills en smidig kräm bildas. 4. Dela de bakade potatisarna. Gröp ur det mesta ur varje halva och blanda potatismoset med ostblandningen. 5. Fördela potatis- och ostblandningen i skalhalvorna. (Så här långt kan potatisarna förberedas.) 6. Gratinera potatisarna i 250 graders ugnsvärme, 8-10 minuter, tills ytan fått fin färg och potatisarna är genomvarma.

2014-10-31, 16:57 | Nico

# 02 Potatisar

Undrar också över potatisarna? Låter ju så spännande!

2013-10-19, 17:34 | Emma

# 03 Potatis avslutet

Saknar sista biten av potatisen fick improvisera men det gick bra ändå :)

2012-04-06, 16:49 | Tina

# 04 slutar konstigt

Receptet slutar konstigt, vad hände med potatisarna?

2010-12-23, 21:07 | Linda

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
 
 
 

Annons: