Stäng X
 













































































 
 
 

Annons:

 
Baka betan med choklad
Foto: Åsa Dahlgren

Baka betan med choklad

 
Matlagningsvy

Recept från

 
 

Betyg (0)

Matskribent

 
 

Nyckelord

Ingredienser

4 portioner

  • 3 st rödbetor
  • 150 g choklad, mörk
  • 75 g smör
  • 1 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 äggvita
  • drygt 2 dl florsocker
  • hushållsfärg
  • lakritsströssel

Gör så här

  • Skölj rödbetorna och koka dem mjuka. Skala och riv dem grovt på ett rivjärn. Det blir cirka 2,5 dl rivna rödbetor. Hacka choklad och smält den tillsammans med smör i ett vattenbad på svag värme.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner chokladblandningen. Rör ner rödbetorna. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Häll ner mjölblandningen i smeten.
  • Ställ ut muffinsformar i en långpanna och fyll dem till hälften med smet. Grädda i 225 graders ugnsvärme i 10 minuter, så att muffinsen fortfarande är lite kletiga i mitten. Låt svalna.
  • Vispa upp äggvita. Sikta i florsockret genom en sil och rör till en jämn smet som ger en fast glasyr. Blanda i färgämne till lagom nyans.
  • Lägg en matsked glasyr på varje muffins. När glasyren stelnat lite kan muffinsen doppas i lakritsströssel.

Kommentarer

Till desserten passar en kopp nattsvart espresso.

Passar till

Bläckpasta balsamvinäger och burktomat
Black bean salad
 

Kommentarer

 

Skriv kommentar

Rubrik:
Namn:
   
 
 
 
 
 

Annons: