Bakad brie med körsbärstomater

Du behöver 1 st hel brietårta 500 g 10 st körsbärstomater 3 st tomater gula 2 msk pinjenötter 2 tsk olivolja Gör så här 1...

Tillagningstid: 20 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 1 st hel brietårta 500 g
  • 10 st körsbärstomater
  • 3 st tomater gula
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 tsk olivolja

Gör så här

1
Skär bort det översta vita lagret på ostens ovansida och lägg den, eller kläm ner den, i en liten ugnsfast form. Skär körsbärstomaterna i 4 bitar. Skär de gula tomaterna i småbitar. Varva tomatbitarna ovanpå osten. Strö på pinjenötter och drissla över olja. Hit kan du förbereda dagen före. Täck i så fall med plastfilm och förvara i kyl.

2
Gratinera i 200 grader med grillvärme, tills osten smält och nötterna fått färg, cirka 10–15 minuter.

3
Servera osten varm. Låt gästerna skeda upp smält ost och tomater.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top