Du behöver
- 4 st medelstora sötpotatisar
- 2 msk olivolja
- flingsalt
Fetaostkräm
2 dl tjock yoghurt
150 g fetaost
6 st soltorkade tomater i olja
1 msk finhackad bladpersilja
1 st finhackade vitlöksklyftor
flingsalt och svartpeppar
Till servering
kålsallad med granatäpple
en god dressing
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Tvätta sötpotatisarna med kallt vatten och torka torrt med hushållspapper. Lägg ut på en ugnsplåt och gnid in dem med olivolja och krydda med lite salt.
Baka i mitten av ugnen, 30–40 minuter, tills de är mjuka.
Fetaostkräm Tillsätt yoghurt i en bunke och mosa osten i mindre bitar med en gaffel på ett fat, tillsätt osten i bunken. Finhacka tomaterna och tillsätt tillsammans med finhackad persilja och vitlök, och krydda med lite salt och peppar.
Gör ett kryss överst på varje sötpotatis med en vass kniv och tryck ihop så att det bildas en öppning. Använd en kökshandduk så att du inte bränner dig.
Toppa med fetaostkrämen och servera tillsammans med kålsallad, smaksatt med granatäpple, god dressing och rostade pumpakärnor.