Bakpotatis med tonfisktopping

Du behöver bakpotatis à ca 200 g 1 st rödlök liten 1 st röd paprika eller 3 paprikahalvor i olika färger 2 st tonfisk eller...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • bakpotatis à ca 200 g
  • 1 st rödlök liten
  • 1 st röd paprika eller 3 paprikahalvor i olika färger
  • 2 st tonfisk eller olja
  • 3 msk majonnäs
  • 3 msk grekisk yoghurt rysk eller turkisk yoghurt, crème fraiche
  • 2 st saltgurka
  • 0.5 st cocktailtomater (ca 125 g)
  • 4 skiva ost t ex västgöta kloster färska örter till garnering

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisarna noga och skär av ett 2–3 cm lock på varje potatis. Baka potatisen och locken i mikron på full effekt, tills de är mjuka, cirka 10 minuter. Känn med provsticka. Tänk på att vanlig potatis har kortare tillagningstid än bakpotatis.

2
Förbered fyllning och tillbehör under tiden. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka paprikan. Låt tonfisken rinna av och dela den i mindre bitar.

3
Blanda lök, paprika, majonnäs och yoghurt i en bunke. Vänd ner tonfisken.

4
Strimla gurkan. Dela tomaterna.

5
Lägg de mikrobakade potatisarna på en plåt med bakplåtspapper och baka dem i mitten av ugnen ca 5 minuter.

6
Toppa med tonfiskröran. Lägg på ost och gratinera i mitten av ugnen cirka 3 minuter.

7
Toppa med strimlad saltgurka. Peppra. Servera med cocktailtomater och örter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top