Du behöver
- bakpotatis à ca 200 g
- 1 st rödlök liten
- 1 st röd paprika eller 3 paprikahalvor i olika färger
- 2 st tonfisk eller olja
- 3 msk majonnäs
- 3 msk grekisk yoghurt rysk eller turkisk yoghurt, crème fraiche
- 2 st saltgurka
- 0.5 st cocktailtomater (ca 125 g)
- 4 skiva ost t ex västgöta kloster färska örter till garnering
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta potatisarna noga och skär av ett 2–3 cm lock på varje potatis. Baka potatisen och locken i mikron på full effekt, tills de är mjuka, cirka 10 minuter. Känn med provsticka. Tänk på att vanlig potatis har kortare tillagningstid än bakpotatis.
2
Förbered fyllning och tillbehör under tiden. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka paprikan. Låt tonfisken rinna av och dela den i mindre bitar.
3
Blanda lök, paprika, majonnäs och yoghurt i en bunke. Vänd ner tonfisken.
4
Strimla gurkan. Dela tomaterna.
5
Lägg de mikrobakade potatisarna på en plåt med bakplåtspapper och baka dem i mitten av ugnen ca 5 minuter.
6
Toppa med tonfiskröran. Lägg på ost och gratinera i mitten av ugnen cirka 3 minuter.
7
Toppa med strimlad saltgurka. Peppra. Servera med cocktailtomater och örter.