Bandspagetti med citronsås

Du behöver 1 st lime eller 1 150 g champinjoner 100 g skinka kokt skivad stjälkar några citronmeliss 350 g bandspagetti 1 st lök gul...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st lime eller 1
  • 150 g champinjoner
  • 100 g skinka kokt skivad
  • stjälkar några citronmeliss
  • 350 g bandspagetti
  • 1 st lök gul finhackad
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 dl vatten (Bong)
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk maizenaredning ljus

Gör så här

1
Skala lime/citron och skär skalet i tunna strimlor. Pressa ur 1 msk citrussaft. Skiva champinjonerna, strimla skinkan, grovhacka citronmelissen. Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen.

2
Såsen: Fräs löken i lite matfett. Tillsätt skinka och svamp. Krydda. Fräs blandningen cirka 5 minuter. Tillsätt buljong och crème fraîche. Smaka av med citrussaften. Red av med maizenaredningen och blanda i citrusskalet.

3
Lägg upp spagettin i portioner. Fördela såsen ovanpå och strö över citronmelissbladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top