Läsar-recept

Barbros äppelkaka med smak av kanel

Du behöver 150 g smält smör + smör till formen 1 dl strösocker 3 dl vetemjöl 1/2 msk bakpulver 3 stora (600 g) äpplen, skalade...


6 portioner

Du behöver

  • 150 g smält smör
  • + smör till formen
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 msk bakpulver
  • 3 stora (600 g) äpplen, skalade och klyftade
  • kanel

Gör så här

1
Blanda smör, socker, vetemjöl och bakpulver.

2
Smörj en ugnssäker form (24 centimeter i diameter).

3
Strö ut äppelklyftorna och täck med pajdegen.

4
Strö över kanel.

5
Grädda i 200 graders ugnsvärme 20–30 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top