Barbros ostkaka från Växjö med filmjölk och bittermandel

Du behöver 3 l mjölk (3-procentig) 1 l filmjölk 5 st ägg 1 dl strösocker 3 dl vispgrädde 0.5 dl vetemjöl 1 dl mjölk 100...


6 portioner

Du behöver

  • 3 l mjölk (3-procentig)
  • 1 l filmjölk
  • 5 st ägg
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 100 g sötmandel skalad och hackad
  • 5 st bittermandel rivna

Gör så här

Koka upp mjölken, den ska vara het. Tillsätt filmjölken. Ställ åt sidan. Rör om ibland så att ostmassa bildas. Sila bort vasslan när den svalnat. Vispa ägg och socker. Blanda med grädden. Rör ihop mjöl och mjölk och blanda med äggsmeten. Tillsätt ostmassan och mandel. Smörj en 2-liters ugnssäker form, häll i smeten och grädda, gärna i vattenbad, i 200 graders ugnsvärme 1 timme.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top