BBQ Chipotle i tortilla

Du behöver 8 st BBQ Chipotle delade kycklingfiléer (4 hela filéer) 4 st tortillabröd ½ huvud rödkål 2 st gröna äpplen 1 rödlök 2 salladslökar...

Tillagningstid: 20 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 8 st BBQ Chipotle delade kycklingfiléer (4 hela filéer)
  • 4 st tortillabröd
  • ½ huvud rödkål
  • 2 st gröna äpplen
  • 1 rödlök
  • 2 salladslökar
  • 1 msk äppeljuice (koncentrerad)
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 kruka färsk koriander
  • ca 2 dl majonnäs
  • 2–3 msk crème fraiche
  • Salt och svartpeppar
  • 4 skivor grillbacon

Gör så här

Grilla kycklingen på medelvärme tills innertemperaturen av 70°C har uppmätts, låt vila ca 2 min. Pensla sedan med glacen. Strimla kål fint och blanda med 1 tsk salt, massera in salt i kålen och pressa ut vätskan. Skala och skiva äpplen och lök tunt och blanda med kålen, tillsätt juice och vinäger, majonnäs och crème fraiche. Blanda ihop och smaka av med salt, peppar och skuren koriander. Grilla baconskivorna och grilla tortillabrödet snabbt. Arrangera i bröden med cole slaw, bacon och kyckling och toppa med skivad salladslök. Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top