Du behöver
- 8 st BBQ Chipotle delade kycklingfiléer (4 hela filéer)
- Rostad annanssalsa
- 1 färsk ananas ca 1 kg
- 1 röd paprika (rostad och skalad, alt köp färdig pimento)
- 3 salladslökar
- Saft av 1 apelsin
- Saft av 2 lime
- 3 msk farinsocker
- 1-2 tsk chipotlepasta
- 1 knippa färsk koriander
- Salt
- Sallad på grillad potatis
- 400 g kokt potatis med skal
- 1 gul paprika
- 100 g sugarsnaps eller sockerärtor
- 1 rödlök
- 100 g haricot verts
- 3 msk finskuren gräslök
- 1 huvud romansallad
- Saft och skal av 1 citron
- 1 dl olivolja
- Svartpeppar och salt
Gör så här
Grilla kycklingen på medelvärme tills den har en innertemperatur av 72 °C. Låt vila ca 2 min. Pensla sedan med glazen. Rostad ananassalsa Skala och skiva ananas utan att använda mittstocken. 2. Rosta skivorna i en stekpanna eller grilla tills de är mörka och karamelliserade. Låt dem svalna och skär i små tärningar. Blanda med skivor av salladslök, tärnad röd paprika, lime och apelsinjuice. Krydda med chipotlepasta, socker och salt. Blanda i skuren koriander och smaka av. Sallad på grillad potatis Skiva potatis i 2 cm tjocka skivor och grilla på bägge sidor med lite olja. Salta och peppra. Dela paprikan på 4 och grilla på bägge sidor tills den får fin färg och mjuknar. Förväll haricotverts och sockerärtor och dela på mitten och stek dem hastigt i glödhet stekpanna med olivolja och salt. Skala och skiva lök och vänd ned i bönorna. Blanda potatis, lök, paprika och bönor i en stor skål och dressa med olja och citronskal + juice. Smaka av med salt och peppar. Precis innan servering, tillsätt sallad och toppa med gräslök. Smaklig måltid!