Beer Can Chicken med ljummen potatissallad

Du behöver 1.5 st kyckling beroende på storlek och tillbehör 1-2 st burkar öl välj gärna en öl med mycket smak och karaktär Ale, porter,...


0 portioner

Du behöver

  • 1.5 st kyckling beroende på storlek och tillbehör
  • 1-2 st burkar öl välj gärna en öl med mycket smak och karaktär Ale, porter, eller lager

Pastasallad

600 g pasta kokt kall
500 g grön sparris
8 st tomater
1 st vitlöksklyfta
1 kg citron saft och skal från
1 msk rosmarin finskuren färsk
0.5 dl olivolja
svartpeppar och salt
100 g pecorinoost hyvlad eller riven

Gör så här

1
Drick ur hälften av ölet ur burken. Fördela gärna kolen längs kanterna av grillen så att du inte bränner kycklingen med direkt grillning. Sätt en plåt/skål under gallret så att du samlar upp köttsaften eller ställ kycklingen i en plåt på grillen. Om du grillar med gasolgrill, tänd sektionerna på sidan om kycklingen. Sätt kycklingen på en ställning eller ställ den på en öppnad ölburk. Burken skall vara inuti kycklingen. Grilla i grillen med locket på ca 1–1,5 timmar. Kontrollera gärna med en stektermometer. Låret ska hålla en innertemperatur av 82 °C när kycklingen är klar.

2

3
Ljummen pastasallad

4
Dela tomater på mitten och grilla på snittytan ca 5 min. Skär i bitar. Skala nedre delen av sparrisen, pensla med olivolja och grilla den mjuk. Dela i mindre bitar. Riv vitlök och blanda med citron och olivolja i en skål. Vänd ned pasta, rosmarin och tomater. Lägg upp på fat eller skål och toppa med sparris och pecorino. Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top