Bianca vit pizza

Du behöver 1 st pizzadeg (se separat recept) 0.5 st zucchini (ca 100 gram) 1 st lök gul i tunna ringar 100 g gorgonzola smulad...


0 portioner

Du behöver

  • 1 st pizzadeg (se separat recept)
  • 0.5 st zucchini (ca 100 gram)
  • 1 st lök gul i tunna ringar
  • 100 g gorgonzola smulad
  • 200 g mozzarella riven eller skivad
  • 3 msk pinjenötter

Gör så här

1
Sätt ugnen på 250 grader. Baka ut pizzadegen till önskad storlek, och toppa med zucchini, lök, gorgonzola, mozzarella och pinjenötter.

2
Grädda sedan i ugnen cirka 10 minuter för pizette (småpizzor), cirka 15–20 minuter för portionspizza och cirka 20–25 minuter för hel plåt.


Kommentar:
Bianca kallas alla pizzor som inte innehåller tomatsås. Ofta är det lök och potatis på, eller som här zucchini och gorgonzola. Satsen ger 2 plåtar. Tid 30 minuter + gräddningstid.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top