Du behöver
- 1 kg potatis
- 5 dl potatisvatten
- 50 g smör
- 3 msk ströbröd gärna grovt
- 4 skiva entrecôte
- rapsolja och smör att steka i
- salt och svartpeppar
- savojkål strimlad
- 1 st bananschalottenlök finhackad
- 5 msk kapris
- 300 g ärter tinade
- 1.5 msk grov skånsk senap
Gör så här
1
Skala och dela potatisen och koka den i saltat vatten. Spara kokvattnet när potatisen hälls av. Mosa potatisen och späd med kokvatten till ett fint mos. Blanda i smöret och rör tills det smält. Häll moset i en smord ugnsform, toppa med ströbröd och gratinera moset i ugnen i 175 grader i cirka 15 minuter eller tills det börjar få lite färg.
2
Lägg köttskivorna på en skärbräda, banka ut en i taget till dubbla storleken med en kötthammare eller med botten av en liten kastrull.
3
Stek köttskivorna en och en i olja och smör i en het stekpanna i 1 ½ minut på var sida. Salta och peppra under stekningen. Lägg köttskivorna undan för undan på en tallrik med en djup tallrik upp och ner över för att hålla värmen.
4
Tvätta ur stekpannan och fräs sedan savojkål och lök i olja. Tillsätt kapris och ärter och låt ärterna bli varma. Stek inte för länge, det ska ha spänsten kvar. Klicka i senapen och vänd runt så att den löser sig i fräset. Toppa köttet med kaprisfräs och servera med potatismos.