Biff minute med kaprisfräs

Du behöver 1 kg potatis 5 dl potatisvatten 50 g smör 3 msk ströbröd gärna grovt 4 skiva entrecôte rapsolja och smör att steka i...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg potatis
  • 5 dl potatisvatten
  • 50 g smör
  • 3 msk ströbröd gärna grovt
  • 4 skiva entrecôte
  • rapsolja och smör att steka i
  • salt och svartpeppar
  • savojkål strimlad
  • 1 st bananschalottenlök finhackad
  • 5 msk kapris
  • 300 g ärter tinade
  • 1.5 msk grov skånsk senap

Gör så här

1
Skala och dela potatisen och koka den i saltat vatten. Spara kokvattnet när potatisen hälls av. Mosa potatisen och späd med kokvatten till ett fint mos. Blanda i smöret och rör tills det smält. Häll moset i en smord ugnsform, toppa med ströbröd och gratinera moset i ugnen i 175 grader i cirka 15 minuter eller tills det börjar få lite färg.

2
Lägg köttskivorna på en skärbräda, banka ut en i taget till dubbla storleken med en kötthammare eller med botten av en liten kastrull.

3
Stek köttskivorna en och en i olja och smör i en het stekpanna i 1 ½ minut på var sida. Salta och peppra under stekningen. Lägg köttskivorna undan för undan på en tallrik med en djup tallrik upp och ner över för att hålla värmen.

4
Tvätta ur stekpannan och fräs sedan savojkål och lök i olja. Tillsätt kapris och ärter och låt ärterna bli varma. Stek inte för länge, det ska ha spänsten kvar. Klicka i senapen och vänd runt så att den löser sig i fräset. Toppa köttet med kaprisfräs och servera med potatismos.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top