Biffsallad med nudlar och avokado

Du behöver 0.5 dl japansk soja 0.5 dl sweet chilisås 1 st lime saften 4 prt risnudlar 300 g biff i skivor t ex ryggbiff,...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.5 dl japansk soja
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • 1 st lime saften
  • 4 prt risnudlar
  • 300 g biff i skivor t ex ryggbiff, pepparbiff eller entrecote
  • olja och smör att steka i
  • 1 st mango
  • 2 st avokado
  • 1 kruka koriander
  • 1 dl jordnötter hackade
  • 0.5 dl rostad lök

Gör så här

Rör ihop soja, sweet chili-sås och limesaft till en dressing och ställ åt sidan. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen och spola dem i kallt vatten. Salta och peppra biffarna och stek dem i olja i några minuter på varje sida, lägg gärna i en klick smör mot slutet av stekningen för smaken skull. Låt köttet vila i några minuter på en skärbräda. Skala mangon och skär köttet i klyftor. Dela och kärna ur avokadorna, gröp ur köttet och klyfta det. Grovhacka koriandern och spara några blad till garnering. Vänd samman nudlar, biff, mango, avokado och koriander med dressingen och häll upp i skålar. Strö över hackade jordnötter, rostad lök och lite extra koriander.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top