Du behöver
- 1/2 limpa dagsgammalt vitt bröd
- 1 msk olivolja
- flingsalt
- 6–8 rädisor
- 1 rödlök, skalad
- 3 bifftomater
- 1 knippa mangoldskott (alt babyspenat, machésallad eller ruccola)
- 1/2 ask rödbetsgroddar (alt kryddkrasse)
- 70 g manchegoost, hyvlad i flagor
- nymald svartpeppar
- Vinägrett
- 1/2 tsk tryffelolja (köpes i saluhall eller välsorterad matbutik)
- 1 msk olivolja
- 1 tsk vit balsamvinäger
- salt
- nymald svartpeppar
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader. Plocka ut tussliknande bitar av brödet och lägg i en ugnsfast form.
2
Ringla över olivolja och vänd runt bitarna med lite flingsalt. Ugnsrosta i cirka 10 minuter tills de får gyllene färg.
3
Skiva rädisor och rödlök tunt, gärna på mandolin och lägg i kallt vatten så att de blir krispiga.
4
Blanda alla ingredienser till vinägretten.
5
Skär bifftomaterna i tunna skivor och lägg upp omlott på ett stort fat, salta och peppra.
6
Lägg på mangoldskott, groddar, rädisor, rödlök, manchegoost, krutonger och ringla över dressingen.
Recept från mästerkocken Louise Johansson. Tips! Den här salladen passar perfekt som tillbehör på buffébordet eller till grillat. Får du inte tag på manchegoost fungerar parmesanost lika bra.