Blåmusslor grundrecept

Du behöver 1 nät (ca 1 kg) blåmusslor 1 msk olivolja 1 schalottenlök, skalad och skivad 1 klyfta vitlök, skalad och skivad 1 dl torrt...

Tillagningstid: 20 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1 nät (ca 1 kg) blåmusslor
  • 1 msk olivolja
  • 1 schalottenlök, skalad och skivad
  • 1 klyfta vitlök, skalad och skivad
  • 1 dl torrt vitt vin

Gör så här

1
Klipp upp nätet och häll musslorna i en bunke med kallt vatten. Finns det några krossade musslor, kasta dem direkt. Gå igenom musslorna. Dra bort “skägget” och skrapa eventuellt musslorna om de är smutsiga. Låt rinna av i ett durkslag när de är rengjorda.

2
Musslorna behöver inte ligga i vatten hela tiden, så som många gör, det som händer är att havssmaken sköljs bort.

3
Hetta upp en stor kastrull så att den blir riktigt varm. Tillsätt oljan, löken, vitlöken och musslorna. Fräs alltsammans i cirka en minut.

4
Slå på vinet, och låt koka upp. Koka alltsammans

5
under lock cirka 2–3 minuter, eller tills musslorna öppnar sig. Dra kastrullen åt sidan. Kasta alla musslor som inte öppnat sig.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top