Blåmusslor med matjessill

Du behöver 0.5 dl ättiksprit 12 % 1 dl strösocker 1.5 dl vatten 1 st rödlök finhackad 2 kg blåmusslor nykokta och varma 100 g...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 0.5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten
  • 1 st rödlök finhackad
  • 2 kg blåmusslor nykokta och varma
  • 100 g morötter lättkokta
  • 100 g kantareller smörstekta
  • 150 g smör
  • 2 st matjessillfil
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • bladpersilja plockad

Gör så här

1
Blanda ättika, socker och vatten så att sockret löser sig. Lägg i rödlöken, låt dra i 1 timme. Sila bort lagen.

2
Lägg upp varma musslor, morötter och kantareller på ett stort fat. Bryn smöret i en vid kastrull. Lägg i rödlöken, sillen och gräslöken, låt det bara bli varmt, slå alltsammans över musslor och morötter. Garnera med persilja och servera genast.

3
Christians kommentar: Här har jag lekt med svenska smaker som ättikslag, persilja och brynt smör.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top