Du behöver
- 0.5 dl ättiksprit 12 %
- 1 dl strösocker
- 1.5 dl vatten
- 1 st rödlök finhackad
- 2 kg blåmusslor nykokta och varma
- 100 g morötter lättkokta
- 100 g kantareller smörstekta
- 150 g smör
- 2 st matjessillfil
- 0.5 dl hackad gräslök
- bladpersilja plockad
Gör så här
1
Blanda ättika, socker och vatten så att sockret löser sig. Lägg i rödlöken, låt dra i 1 timme. Sila bort lagen.
2
Lägg upp varma musslor, morötter och kantareller på ett stort fat. Bryn smöret i en vid kastrull. Lägg i rödlöken, sillen och gräslöken, låt det bara bli varmt, slå alltsammans över musslor och morötter. Garnera med persilja och servera genast.
3
Christians kommentar: Här har jag lekt med svenska smaker som ättikslag, persilja och brynt smör.