Blandad sallad med dressing

Du behöver ruccola isbergssallad huvudsallad Dressing: 1 msk olivolja 2 msk salladsolja t.ex. solrosfrö 2 msk balsamvinäger eller 1 msk vanlig vinäger salt svartpeppar nymalen...

Tillagningstid: 20 minuter
0 portioner

Du behöver

  • ruccola
  • isbergssallad
  • huvudsallad

Dressing:

1 msk olivolja
2 msk salladsolja t.ex. solrosfrö
2 msk balsamvinäger eller 1 msk vanlig vinäger
salt
svartpeppar nymalen

Gör så här

Skölj de olika sallatssorterna och låt dem rinna av väl. Dela dem i mindre bitar med händerna. Blanda dem i en skål. Blanda samman ingredienserna till dressingen och häll över strax innan salladen ska serveras.


Kommentar:
Komplettera kräftorna med våra härliga, ljumma ostpajer, en blandad sallad och en underbar marängefterrätt!
Här kan du använda olika sallatsblad. Ruccola ser ut som maskrosblad men är inte bitter utan mer nötaktig i smaken.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top