Blinier med rom och smetana

Du behöver 32 st blinier små, frysta 80 g löjrom 2 dl smetana eller gräddfil 1.5 st rödlökar svartpeppar nymalen smörgåskrasse Gör så här 1...

Tillagningstid: 15 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 32 st blinier små, frysta
  • 80 g löjrom
  • 2 dl smetana eller gräddfil
  • 1.5 st rödlökar
  • svartpeppar nymalen
  • smörgåskrasse

Gör så här

1
Tina blinier och fryst rom (gärna över natt i kylen). Rör smetanan smidig.

2
Hacka skalade rödlökshalvor så fint som bara möjligt. Lägg blinierna på fat och fördela smetana, lök och rom ovanpå. Svartpeppra direkt från kvarn, och klipp över krasse,


Kommentar:
Löjrom kan bytas mot lax- eller sikrom, eller vegetarisk ”rom” av alger.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top