Blodbröd med fläsk och vitsås

Du behöver tunnpaltbröd (ca 140 g), ca 16 kakor 200 g rimmat sidfläsk margarin till stekning Vitsås: 2 msk margarin eller smör 1.5 msk vetemjöl...


2 portioner

Du behöver

  • tunnpaltbröd (ca 140 g), ca 16 kakor
  • 200 g rimmat sidfläsk
  • margarin till stekning

Vitsås:

2 msk margarin eller smör
1.5 msk vetemjöl
3 dl mjölk
salt
svartpeppar gärna nymalen

Att servera till:

rårörda lingon eller lingonsylt

Gör så här

1
1. Börja med att koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten.

2
2. Smält matfettet till såsen i en kastrull och rör ner mjölet.

3
3. Tillsätt mjölken, lite i taget, under omrörning. Sjud såsen cirka tre till fem minuter. Smaka av med salt och peppar.

4
4. Hetta upp en stekpanna med smör och stek fläsket.

5
5. Lägg ner paltbrödet i det kokande vattnet och koka tills det mjuknat, cirka fem minuter. Servera paltbrödet tillsammans med vitsås och lingon.


Kommentar:
För att minska risken att såsen bränner vid kan man använda en kastrull med tjockbottnad kastrull. Lägg fläsket på ett hushållspapper för att suga upp lite av fettet från fläsket.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top