Du behöver
- 1 stort blomkålshuvud (ca 600 g)
- 1/2 citron, saften och det yttersta finrivna skalet
- 2 msk olivolja
- salt, svartpeppar
- 200 g halloumi
- olja till stekning
- 20 cocktailtomater
- 2 avokador
- 1 påse, ca 100 g, rucola
Gör så här
1
Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull.
2
Ansa och dela blomkålshuvudet i mindre buketter och pulsmixa det i matberedare till couscousstorlek. Häll ner blomkålscouscousen i det kokande vattnet och låt koka ett par minuter. Häll av i durkslag och skölj med kallt vatten. Pressa ur överflödig vätska och lägg över i en skål. Blanda med citronsaft, citronskal och olivolja, smaka av med salt och peppar.
3
Skiva halloumin och stek den i olja i en het panna.
4
Skölj och klyfta tomaterna. Dela, kärna ur och skiva avokadon. Lägg upp allt på tallrikar tillsammans med rucolan. Smaka eventuellt av med mer citronsaft, olivolja, salt och peppar.