Blomkålscouscous med halloumi

Du behöver 1 stort blomkålshuvud (ca 600 g) 1/2 citron, saften och det yttersta finrivna skalet 2 msk olivolja salt, svartpeppar 200 g halloumi olja...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 stort blomkålshuvud (ca 600 g)
  • 1/2 citron, saften och det yttersta finrivna skalet
  • 2 msk olivolja
  • salt, svartpeppar
  • 200 g halloumi
  • olja till stekning
  • 20 cocktailtomater
  • 2 avokador
  • 1 påse, ca 100 g, rucola

Gör så här

1
Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull.

2
Ansa och dela blomkålshuvudet i mindre buketter och pulsmixa det i matberedare till couscousstorlek. Häll ner blomkålscouscousen i det kokande vattnet och låt koka ett par minuter. Häll av i durkslag och skölj med kallt vatten. Pressa ur överflödig vätska och lägg över i en skål. Blanda med cit­ronsaft, citronskal och olivolja, smaka av med salt och peppar.

3
Skiva halloumin och stek den i olja i en het panna.

4
Skölj och klyfta tomaterna. Dela, kärna ur och skiva avokadon. Lägg upp allt på tallrikar tillsammans med rucolan. Smaka eventuellt av med mer citronsaft, olivolja, salt och peppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top