Du behöver
- 4 prt pasta t ex spagetti
- 1 dl kapris väl avrunnen
- 1 dl rapsolja
- 1 st blomkålshuvud (cirka 700 g)
- 1 dl pastavatten
- 2 dl vitt vin
- 1.5 st vitlöksklyftor finhackade
- 1 dl parmesanost riven
- färsk timjan
Gör så här
1
1 Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Fräs kaprisen
2
i het rapsolja tills de “poppar” och blir krispiga. Lyft över till en tallrik med hushållspapper på.
3
2 Ansa blomkålen och skär den i buketter. Skiva rotstocken tunt. Stek blomkålen på hög värme i lite av oljan som kaprisen stektes i, tills den får fin färg, cirka 8 minuter.
4
3 Tillsätt pastavatten, vitt vin, hackad vitlök, låt koka upp och puttra cirka 5 minuter. Salta lätt och vänd ner pastan och riven parmesan. Strö över kapris och timjan vid servering.
Hårdstekt blomkål får ett smaklyft av vitt vin, parmesanost och krispig kapris.