Du behöver
- 800 g blomkål (1 stort huvud)
- 1 st liten gul lök hackad
- 2 msk olivolja
- 8 dl vatten
- 2 dl vispgrädde
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- salt
- svartpeppar nymalen
- 100 g kalamataoliver urkärnade
- 0.5 st krasse ask
- 4 skiva surdegsbröd eller lantbröd
- olivolja
Gör så här
1
Ansa blomkålen och skär den i bitar. Fräs löken i oljan och tillsätt blomkålen.
2
Häll på vatten och grädde, lägg i buljongtärningen. Koka blomkålen mjuk, mixa soppan slät med stavmixer, smaka av med salt och peppar.
3
Hacka oliverna och blanda med krassen. Sätt ugnen på grill och lägg brödskivorna på en plåt och ringla över olivolja. Rosta brödet gyllenbrunt ett par minuter på varje sida i ugnen.
4
Servera till soppan tillsammans med olivtoppingen.
Kcal 436, Fett 26 g, Kolhydrater 27 g, Fibrer 7 g