Du behöver
- 125 g vit choklad
- 80 g valnötskärnor grovhackade
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 100 g smör
- 3 dl brun farin mjuk
- 4 st ägg medelstora
Glasyr:
1 dl florsocker rosa
1.5 tsk vatten
Gör så här
1
Smält vit choklad i vattenbad (i mikron grynar den sig lätt). Blanda valnötter, vetemjöl och bakpulver.
2
3
Rör smör och farin poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda därefter ner chokladen och slutligen mjölblandningen.
4
Täck bottnen på en liten långpanna, 20 x 30 centimeter, med bakplåtspapper. Bred ut smeten i formen och släta till ytan med en slickepott.
5
6
Grädda kakan mitt i ugnen i 175 grader cirka 20 minuter.
7
Låt kakan kallna och ställ den gärna i kylskåpet till nästa dag, då den lyfts ur formen och skärs i bitar med sågtandad kniv.
8
9
Skorpan kan krackelera här och var, eftersom kakans lätt kladdiga innandöme sjunker ihop då kakan kallnar.
10
Spritsa tunna streck med rosa florsockerglasyr på kakorna.