Blondies med rosa glasyr

Du behöver 125 g vit choklad 80 g valnötskärnor grovhackade 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 100 g smör 3 dl brun farin mjuk 4...


20 portioner

Du behöver

  • 125 g vit choklad
  • 80 g valnötskärnor grovhackade
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 3 dl brun farin mjuk
  • 4 st ägg medelstora

Glasyr:

1 dl florsocker rosa
1.5 tsk vatten

Gör så här

1
Smält vit choklad i vattenbad (i mikron grynar den sig lätt). Blanda valnötter, vetemjöl och bakpulver.

2

3
Rör smör och farin poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda därefter ner chokladen och slutligen mjölblandningen.

4
Täck bottnen på en liten långpanna, 20 x 30 centimeter, med bakplåtspapper. Bred ut smeten i formen och släta till ytan med en slickepott.

5

6
Grädda kakan mitt i ugnen i 175 grader cirka 20 minuter.

7
Låt kakan kallna och ställ den gärna i kylskåpet till nästa dag, då den lyfts ur formen och skärs i bitar med sågtandad kniv.

8

9
Skorpan kan krackelera här och var, eftersom kakans lätt kladdiga innandöme sjunker ihop då kakan kallnar.

10
Spritsa tunna streck med rosa florsockerglasyr på kakorna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top